Els alumnes/as de 4rt d’ESO han treballat des de l’Àrea de Llengua anglesa i d’Història la pel·lícula “El Discurs del Rei”. 

Aquest film té una sèrie de valors que s’han aprofitat per potenciar l’alfabetització audiovisual dels alumnes: competència essencial per als ciutadans del S. XXI.

A partir de  la visió  d’una etapa concreta de la Història  del Regne Unit, s’ha fomentat  la recerca entre l’alumnat de fets destacats i importants que van esdevenir al llarg del  període d’entreguerres. Una trama senzilla, però a la vegada plena de moments d’amistat, superació i emocions.

Des d’un punt de vista didàctic els continguts a tractar han estat diversos. A partir de la visualització de la pel·lícula en versió original anglesa, el projecte tracta de  desenvolupar una sèrie de propostes en forma d’infografies, vídeos, objectes dinàmics , textos , anuncis i imatges que serveixen per donar una visió profunda d’un període històric , d’una llengua i d’uns valors d’autoconeixement i superació personal que la cinta posa de relleu en la figura del Rei Jordi VI d’Anglaterra just abans de l’esclat de la Segona Guerra Mundial.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Project objectives:

  • To know the context that Europe lived through between the two world wars.

  • To become aware of the importance of the use of language and communication as a tool for social impact.

  • To promote the knowledge of the English language.

  • To reflect on the different events that have influenced the most recent history of our societies.

  • Encourage research and reflection on behaviors that can demonstrate that trust in oneself and others can be key to being aware of the consequences of one’s actions.

  • To learn how to respect differences and disabilities

  • To overcome life obstacles 

Students have shown that creativity, history and  English are compatible!