CONTRÔLE SANS CONTRÔLE

Una obra de teatre escrita per l’alumnat de francès de 4t d’ESO.

Durant aquest curs, els alumnes de francès de 4t hem treballat l’expressió escrita i oral mitjançant els textos teatrals.

Al febrer, vam anar a l’Institut Français a veure l’obra Je vole…le reste je le dirai aux ombres, escrita i interpretada per nadius, i ens vam inspirar per escriure la nostra.

També vam treballar una part de l’obra teatral Antigone de Jean Anouilh, que ens va ajudar molt a comprendre l’estructura i les característiques del gènere teatral.

Finalment els alumnes hem creat la nostra pròpia obra Contrôle sans contrôle. Basant-nos en una sinopsi inventada per nosaltres, hem donat veu als personatges i hem creat les seves personalitats, respectant les característiques dels textos teatrals i fent la trama el més entenedora i captivant possible pel nostre públic.

Al principi de la creació de la nostra obra, vam respondre a unes preguntes individualment, molt detallades i una mica estranyes, amb la finalitat d’extreure pors interiors, fets, opinions, preferències i altres idees que poguessin resultar bones per l’elaboració de la obra. A la posada en comú de les respostes vam observar com molts de nosaltres parlàvem de la traïció, la mort i altres temes que vam voler incloure al trasfons de la nostra obra.

Ens vam agrupar per parelles i per petits grups. Després d’un llarg procés per escollir les idees principals en les que basar-nos per escriure el text teatral, vam donar vida als personatges, amb els noms que ens semblaven més adients i la seva personalitat única i especial que donaria un cop de màgia a la obra.

Durant aquests mesos de confinament, hem tingut més dificultats per continuar escrivint i corregint els nostres textos, però tots ens hem compromès i hem obtingut un resultat meravellós fruit de la nostra motivació.

Encara que aquest any no podem estrenar la nostra obra, volem compartir el text que, escena per escena, hem aconseguit elaborar!

Cliqueu sobre el pdf i es descarregarà al teu dispositiu: Contrôle sans contrôle. pdf.