Els nens i nenes de Primer de Primària, els “Pingüins” i les “Estrelles”, hem començat aquest segon trimestre treballant a l’àrea de Coneixement del Medi el tema de Les Joguines.
Una de les coses que estem aprenent en aquesta unitat és que les joguines poden estar fetes
de diferents tipus de materials: fusta, escuma, plàstic, metall, cartró, cuir… I que de vegades estan formades per un sol material i d’altres per dos o més. Per comprovar-ho hem fet una activitat d’allò més divertida: hem desmuntat i manipulat dos cotxes, un que es desplaça amb la força de les nostres mans i un altre teledirigit amb comandament a distància. Això ens ha permès identificar les diferents parts que els componen i veure els materials de què estan fetes.
Tot seguit us expliquem pas per pas el desenvolupament de l’activitat.
Primer de tot ens hem plantejat una hipòtesi: “Tots els cotxes de joguina estan formats per les mateixes parts?”
Després hem escollit un dels cotxes i hem començat a desmuntar-lo. Hem tret amb el tornavís d’estrella tots els cargols de la tapa de sota i hem comprovat que per una banda ens ha quedat la carrosseria del cotxe (de metall) i per una altra la part de sota amb els seients i el volant (de plàstic) i els eixos amb les rodes (de ferro i goma). Ho hem separat tot i hem manipulat les parts.

De la mateixa manera hem desmuntat el cotxe teledirigit. Hem tret els cargols per separar la part de baix i la carrosseria (de plàstic) i ens ha sorprès veure que era molt diferent del primer cotxe. En aquest cas no hi havia seients ni volant sinó un motor elèctric amb una placa de ferro amb puntets metàl·lics i molts cables.

Tot seguit, després d’observar i comparar els dos cotxes hem extret i comentat les conclusions obtingudes i hem pogut comprovar la nostra hipòtesi inicial.