Els alumnes de 3r i 4rt de Primària hem gaudit d’un dia extraordinari a Caldes d’Estrac. Allà, a més de fer una gimcana plena de jocs pels diferents espais i jardins, hem fet l’activitat al planetari “Explorem els planetes” on ens han ensenyat que per ser uns bons astronautes calia tenir tots els coneixements necessaris per viatjar a l’espai, quins eren els planetes del sistema solar i algunes de les seves peculiaritats.
El planetari de Cel Obert està compost per una cúpula inflable, on els participants entren i
observen per tot el seu voltant les imatges projectades en 360º i amb so envoltant. És una
experiència lúdica i educativa que apropa l’astronomia i altres ciències als infant. El planetari té unes mides de 6 m de diàmetre i 2,8m d’alçada.

Els protagonistes ens ho expliquen…

He après sobre els planetes, les estrelles, el sol i la lluna. També com es van formar els planetes, l’eclipsi lunar, com es mou la lluna i els seus cràters. M’ha agradat molt perquè hem après i jugat molt.” C. B.

Quan he entrat al planetari he vist els planetes i ens han explicat de què estaven formants.
Hem escrit els seus noms en gran: Mercuri, Venus, la Terra, Júpiter, Mart, Saturn, Urà, Neptú i Plutó. Ens han explicat que el planeta Terra triga 24h. a fer una volta al Sol i que la nostra galàxia és la Via làctia.I. Q.

Hem anat a una casa on hi havia un globus molt gran que a dins podíem entrar, ens han explicat la història dels planetes, diuen que estan fets de roca i aire, i que els asteroides quan entren a la Terra surt foc de l’asteroide.” V. Q.

Els monitors eren molt divertits, i un va fer d’astronauta, i era molt graciós. Vam fer activitats molt xules a dins un globus.” B. G.

A mi el que més em va agradar va ser el planetari, perquè era com una bombolla gegant, ens vam treure les sabates per entrar… a dintre hi havia matalassos per estirar-nos a mirar el cel. Vam veure un vídeo de com funcionava l’espai. Després vam anar a jugar al camp de volley ball i a dinar.” A. M.