El passat 14 de desembre l’alumnat de 1r Cicle de Primària vam anar a visitar la Masia de Can Deu a Sabadell. Ens vam endinsar en el món rural fent de pagès i coneixent com vivien els nostres avantpassats de fa tres segles. Després, ens vam dividir per grups bombolla per realitzar les diferents activitats. Vam conèixer la masia per dins on vam poder veure les semblances i diferències entre com vivien abans i com vivim ara i les diferents estances (cuina, entrada, habitació dels pares, saló per les grans celebracions, i estable). L’estable estava dins de la masia perquè feien servir l’escalfor dels animals com a calefacció. A la cuina vam veure molts estris que actualment no fem servir i vam observar com era el forn, la cuina, el dipòsit d’aigua perquè no existia la canalització de l’aigua i l’havien de portar del pou.

Als afores de la masia hi ha les terres que conreaven per poder menjar. Vam veure que de les femtes dels animals se’n feia adob que servia per aliment de les plantes de l’hort. També vam fer de pagesos manipulant les eines de l’hort (aixada, rasclet, sembrador, regadora, pala i cubell) i vam preparar el tros d’hort per plantar faves adobant la terra. Ens va agradar molt aquesta nova experiència.

Els monitors ens van explicar que les verdures que conreen són de temporada, això vol dir que varien en funció de l’època de l’any, així doncs vam poder veure cols, col-i-flor, bròquil carxofes, bledes, porros, enciams, raves, remolatxa… A continuació, ens van donar uns petits testos on hi vam posar terra adobada i vam plantar llavors de raves i ens ho vam endur a casa, a veure si tenim sort i ens surten raves ben bons!

L’última activitat que vam fer va ser visitar els animals de la granja i ens va emocionar molt poder tocar el cavall i ens va fer molta gràcia que l’oca tingués tan mal geni perquè no parava de cridar.

Vam dinar a l’era i vam gaudir d’un dia esplèndid de sol i bon temps.