El dijous 25 de febrer els alumnes de 5è i 6è de primària van fer una sortida que esperàvem amb moltes ganes i il·lusió. Vam anar “EL CIM D’ÀLIGUES”, està situat al poble de St.Feliu de Codines a una hora i mitja amb autocar des de Barcelona.
És una sortida on les alumnes gaudeixen molt de la natura i de tot el que l’envolta.

Les activitats realitzades es desenvolupen dins el marc de l’Educació Ambiental. Els objectius son promoure l’interès per la protecció,així com protegir les aus i els seus hàbitats. La informació i el coneixement son fonamentals per aconseguir actituds de respecte cap a l’entorn natural.
El coneixement de la biologia de les diferents espècies, el seu comportament, la funció que desenvolupen a l’ecosistema, els perills que l’amenacen, etc… son els aspectes que es tracten a les activitats realitzades.
L’objectiu primordial és estimular i fomentar el respecte als éssers vius i a la natura.

Un cop vam arribar, el primer que vam fer va ser esmorzar, després els monitors van organitzar diferents grups per fer una visita per tota la zona de les aus. Van poder observar de prop aproximadament 25 espècies: mussol real, falcó, àligues…

A les 12 h va començar la sessió de vol de les aus, va ser tot un espectacle. Asseguts a l’amfiteatre ens van passar per sobre el nostre cap les àligues imperials i els mussols, gairebé ens tocaven quan passaven. Va ser en aquell moment quan vam veure volar en llibertat a les aus més representatives de cada grup: el falcó, el mussol real, l’àliga…

Els nens i nenes estaven fascinats amb tot el que van veure!

Un cop finalitzada la sessió de vol tocava dinar a una zona de picnic dins del mateix recinte. Un cop acabat el dinar, els monitors tenien organitzada una gimcana ambientada en el món de les aus amb la finalitat de repassar amb jocs, els conceptes treballats durant el matí.

Vam estar tot el dia en contacte amb la natura veient les diferents espècies d’aus i aprenen moltes coses de l’entorn en el que estàvem.
Els alumnes de 5è i 6è van gaudir i disfrutar molt d’aquella sortida!