L’escola Concepcionistes de Barcelona participa el dimecres 22 a la jornada sense cotxes amb activitats al carrer.

Del 16 al 22 de setembre l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb entitats i associacions de la ciutat, han programat més d’un centenar d’activitats relacionades amb la promoció de la mobilitat sostenible i de la qualitat de l’aire

Enguany, totes la activitats s’han adaptat a les mesures sanitàries i de prevenció per la COVID-19

Els objectius són promoure una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat i millorar la qualitat de l’aire

Barcelona se suma de nou a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament i per entitats i associacions diverses, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, recuperar l’espai públic i promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.

Enguany, la Setmana Europea de la Mobilitat 2021 se celebra del 16 al 22 de setembre amb el lema “Fes salut. Mou-te de manera sostenible” i amb la temàtica “Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible”, per incidir en quatre qüestions: la salut mental i la salut física, la seguretat i la resposta davant la covid-19.

D’aquesta manera Barcelona s’adhereix a la Setmana amb més d’un centenar d’activitats que s’han adaptat a les mesures sanitàries i de prevenció per la COVID-19. A més, en el marc de l’esdeveniment, el divendres 17 de setembre se celebra el Park(ing)Day amb una cinquantena d’activitats programades. Es tracta d’una acció performativa, de sensibilització i reivindicativa, en què diverses entitats, col·lectius i la ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. Té lloc a diverses ciutats de tot el món. A banda, el dimecres 22 de setembre, se celebrarà el Dia sense Cotxes, que enguany torna amb activitats ben diverses al carrer, on se  substituirà la circulació de vehicles per tallers per a totes les edats, exposicions, circuits infantils amb bicicleta, balls en línia, curses, zumba i xerrades, entre altres propostes. Hi haurà talls de trànsit locals degudament senyalitzats i la Guàrdia Urbana efectuarà els desviaments corresponents per minimitzar les afectacions.

Els objectius de la setmana són:

  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de la ciutat amable i pacífica i sobre altres usos a què es pot destinar l’espai que habitualment ocupa el vehicle privat motoritzat.

  • Conscienciar sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir una ciutat menys contaminada i una mobilitat més eficient i segura.

  • Promoure els mitjans de desplaçament més sostenibles (a peu, en transport públic i en bici).

La iniciativa s’emmarca en la voluntat del Govern municipal de potenciar una mobilitat més segura i sostenible a la ciutat, en la línia del que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024 en el qual es preveu fomentar els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta i reduir els que es realitzen en vehicle privat. Així, al llarg de la setmana, la mobilitat sostenible serà un dels eixos principals sobre els quals es treballarà, promovent-la entre la ciutadania i facilitant la pacificació de l’espai públic per mostrar com seria una ciutat més verda, més confortable i menys contaminada.

La Setmana Europea de la Mobilitat 2021 de Barcelona, s’emmarca dins la European Mobility Week, un esdeveniment en el qual centenars de ciutats de diversos països del món organitzen activitats durant una setmana per tal de conscienciar sobre un model de mobilitat més saludable, segura i sostenible en benefici de tothom.

La programació completa sobre les activitats es poden consultar a aquesta adreça web: www.barcelona.cat/setmanamobilitat.