Els alumnes de 6è de primària durant tot aquest trimestre, estan realitzant un projecte on treballen els Reptes Saludables.
És un projecte que hi participen moltes escoles de Barcelona i ho promou l’Ajuntament per tal de que els alumnes tinguin uns bons hàbits.

És un projecte transversal que treballem des de diferents assignatures on l’objectiu és tenir cura de la nostra salut i del nostre entorn i que els hàbits de vida dels infants i de les seves famílies siguin més saludables i sostenibles.
Aquest Projecte consta de 12 lliçons i 4 reptes que integren el programa i tindrà una durada d’un trimestre i ens ensenyen que, amb petites accions, podem aconseguir grans canvis.
Cada setmana els alumnes tindran una puntuació de la tasca realitzada.

Cada lliçó consta de:
-1 vídeo d’un minut.
-1 conte il.lustrat.
-1 qüestionari tipus test de 3 preguntes.
-1 espai en blanc per fer-hi una redacció -reflexió.

Els 6 pilars que es treballen son:

-L’alimentació ( Menjar fruita i verdura)
-L’activitat física ( Moure’t en el teu dia a dia i fer activitats físiques variades)
-La gestió d’emocions(Expressar com ens sentim)
-La inclusió social (Tots som especials)
-La sostenibilitat (No malgastar l’aigua)
-El coneixement del nostre cos(Carregar les piles dormint).

Al llarg del programa es plantegen 4 reptes perquè l’alumne aconsegueixi més punts de manera individual i per la seva classe.Participar en cada repte és molt important, ja que aquest recurs serveix d’enllaç entre el programa i la família i els amics, i és bàsic implicar l’entorn del nen o nena per millorar els hàbits.

Aquest Projecte finalitza amb un esdeveniment esportiu en què participen tots els infants. L’acte se celebra en col.laboració amb l’ajuntament.

Els alumnes estan molt motivats i engrescats amb aquest projecte on esperan cada setmana l’hora per realitzar-lo i gaudir-lo entre tots els companys de classe.

Esperem tots acabin tenint uns bons HÀBITS SALUDABLES!!!!