El protagonista de la setmana és una activitat que es duu a terme al curs de P3. Consiteix en dedicar una setmana a cada un dels nens/es (coincidint amb el seu aniversari) i convertir-lo en el centre d’atenció del grup.

El protagonista rep una medalla que portarà  durant 7 dies i que el distingeix de la resta de la classe.

Al llarg de la setmana, podrà portar diferents objectes que són significatius per ell/ a com ara joguines, música, llibres… el  protagonista anirà  presentant  cada matí el seu objecte seleccionat  des de casa als companys, d’aquesta manera potenciarem el llenguatge i l’autoestima.

Dins de l’aula reservem un espai destacat on instal.larem un racó  i és on el nen/a penjarà el seu mural amb les fotografies de la seva família i amics i una safata amb els objectes que ha anat portant. El nen protagonista aprèn així a compartir les seves joguines amb la resta de la classe.

Una altre de les activitats que es realitzen és el treball del esquema corporal. El nen protagonista és dibuixat per cada un dels seus companys, així  la mestra pot treballar amb els nens/es les parts del cos i el dibuix figuratiu.

Finalitzen la setmana amb una activitat molt esperada i que ho viuen amb molta emoció…. la família ve a la classe a fer una activitat amb el  grup. És una sessió on els pares gaudeixen molt i viuen l’ ambient que es respira dins d’ una aula d’ infantil…

Finalment dir que els objectius que la mestra vol aconseguir a través d’ aquesta activitat tan enriquidora pels nens/es són:

– Fomentar l’autoestima de cada nen/a així com la seguretat de sí mateix.

– Compartir les pròpies vivències amb la resta de companys.

– Afavorir el respecte, compartir i aprendre dels altres.

– Potenciar el llenguatge oral i enriquir vocabulari.