Els alumnes de 5è de primària estem participant en el Projecte radars Sant Gervasi, vinculat a l’Ajuntament de Barcelona, en l’activitat anomenada “Penso en tu”.
Radars pretén que les persones grans minvin el seu sentiment de soledat a través del foment de la participació i la vinculació d’ofertes lúdiques pròximes al seu domicili. Enguany, amb la pandèmia, aquesta estratègia de procurar activitats de proximitat s’ha hagut de replantejar i s’ha deixat de demanar a les persones grans que sortissin de casa per socialitzar-se a demanar que es quedin tancades a casa per protegir la seva salut i la dels que els envolten.

El sentiment de soledat era força elevat en els nostres barris i actualment la pandèmia ha
agreujat aquest malestar. La soledat, l’aïllament, les poques o nul·les oportunitats de
socialització s’han agreujat. Nosaltres, amb Projecte Radars, també ens vam proposar donar visibilitat a aquesta situació, ser un bri de solidaritat cap a les persones grans i oferir un espai de reflexió i de consciència social al nostre alumnat. Els volem donar la informació i les eines perquè puguin transformar el que és socialment injust. Volem acostar-los a una realitat que per molts d’ells és llunyana, ajudar-los a empatitzar i fer-los créixer tenint un pensament crític i solidari.

Els alumnes de 5è han creat boniques postals per regalar als avis i àvies. Per una banda han
pintat un mandala i per l’altra han posat un fragment d’un poema de Sant Jordi dedicant unes paraules a l’avi o àvia que els hi ha estat assignat. La mateixa setmana de Sant Jordi faranarribar els seus obsequis a les persones grans vinculades al projecte Radars de Sant Gervasi.
Tots i totes ho han fet amb moltes ganes i il·lusió i entre ells/es comentaven que volen fer
arribar el seu petit esforç per fer feliços als avis i a les àvies perquè volen recuperar la felicitat i els seus somriures. Moltes gràcies petits artistes! Segur que ho aconseguireu!

Des d’aquí també volem agrair a projecte Radars la confiança en nosaltres i el fet d’haver-nos convidat a fer arribar la nostra solidaritat. Creiem que és important demostrar que tenim un gran cor i participant i implicant-se en iniciatives i en experiències com aquestes, ens ajuden a créixer com a persones.