La setmana passada els nens i nenes de van conèixer i practicar una nova disciplina esportiva. La pentatló moderna. Considerada la prova olímpica més complerta, combina disciplines tècniques (tirar, cercar i muntar) i d’altres de força i resistència, com la natació i la cursa.
Aquesta combinació fa que el o la pentatleta sigui un/una esportista polifacètic/polifacètica que combina la tècnica i la seva personalitat, amb la necessària bona condició física.
Totes aquestes característiques li donen a l’activitat un alt valor educatiu i que, de la mà dels tècnics de la federació catalana de pentatló que van conduir la sessió, es va convertir també en una experiència lúdica molt interessant.
La sessió d’uns 90 minuts de durada, es va realitzar al pati de l’escola i en ella van treballar dues de les disciplines d’aquesta modalitat esportiva: la cursa i el tir olímpic. Mitjançant diferents dinàmiques proposades pel tècnic es van combinar les dues activitats en el que es coneix com “làser run” i que va fer que els nens i nenes mostressin molt interès per saber més de l’activitat i a on poden continuar practicant-la.
Sense dubte una experiència per repetir.