Endavant, sempre endavant!

//P3 experimentem amb l’aigua.

P3 experimentem amb l’aigua.

Aquest mes de gener estem treballant l’hivern. El passat dilluns, tot parlant amb els nens i nenes de P3 de l’hivern, del fred i de la neu, ens vam adonar que sabíem molt poques coses de l’aigua i els canvis d’estat, així que vam decidir experimentar.

Dimarts vam anar tots plegats a la cuina. Allà vam omplir unes bosses de glaçons amb aigua i vam fer hipòtesis sobre què podia passar si les deixàvem tota la nit al congelador. Gràcies als cuiners de l’escola podem fer servir els congeladors… què grans són! I quin fred que fa quan hi posem la mà!

Aprofitem aquest moment per omplir algunes de les bosses amb aigua barrejada amb pintura i les deixem fins demà.

Dimecres al matí molts nens ens demanen anar a buscar les bosses a la cuina,… quina sorpresa! Descobrim que l’aigua que vam deixar s’ha convertit en gel!

Un cop a la classe, juguem amb els glaçons i ens adonem que, poc a poc, es van desfent. Tornem a formular hipòtesis… què li passa al gel? L’observem i decidim escalfar-lo. La millor manera que hem trobat (que no la única), és posar-lo sobre el radiador en una safata. Al cap d’uns minuts descobrim que no queda ni rastre dels glaçons!… s’han desfet, i només queda l’aigua.

Finalment aprofitem els glaçons de colors que vam fer amb la pintura i pintem amb ells uns dibuixos abstractes i ben originals!

GEL

Article realitzat per la Diana Cuyás i l'Adriana Lahoz mestres d'Infantil

2018-02-06T12:11:02+00:00 5 febrer 2018|Infantil|

About the Author:

Translate