A continuació, podeu gaudir d’un reportatge gràfic amb moments de la Nena Maria d’enguany.

I també els testimonis dels nostres alumnes de 1r de Batxillerat que comparteixen els records de la festa viscuda anys enrere.  

Si ets alumne Concepcionista no oblidaràs mai els divendres i dijous més propers al 21 de novembre, dia de la festa de la Nena Maria, la festa més especial del nostre col·legi. Són dies de festa on hi ha un ambient d’alegria a tota l’escola, des dels més petits fins a 2n de Batxillerat incloent-hi tot el claustre del centre!

“M’han demanat que faci un article de records sobre la Nena Maria però no sé per on començar ja que en aquesta festa es fan tantes activitats diferents per cada curs que hi ha massa idees al meu cap. Bé,  sí…

La melodia de les flautes de la cançó de la Nena Maria de “entre valls i muntanyes”, la gent aixecant-se i un murmuri general… avisava a tothom que passaria el moment més emblemàtic d’aquesta festa: l’entrada dels hebreus amb St. Joaquima, Sta. Anna i Maria quan era petita. P5 és el curs que ho fa i generava molta expectació per a veure qui anava a ser el pare o la mare de Maria! A més a més, les classes d’aprendre a tocar la flauta amb la incansable Marta eren també tot un éxit.

En acabar la Missa, començava tot el moviment a tota l’escola. Els de 2n de la ESO a vendre llaminadures que valien 1€ o 2,50€ si ho recordo bé, els de 3r de la ESO els hi tocaven els entrepans, els de 1r de Batxillerat a jugar amb 1r i 2n de la ESO i és que cada un tenia una cosa fer.

No obstant, la festa no comença el divendres (pels de Batxillerat si…), el dijous els de 4t de la ESO feien un pregó que és una record inoblidable per tots els que veus i per l’any que et toca fer-ho a tu, el moment més divertit de la Nena Maria. Igual que els de 4t preparen el pregó, els de 6è preparen jocs pels de primària que es fan divendres a la tarda. Recordo el sentiment de creure que ja ets gran amb la responsabilitat de convertir la tarda del divendres en la millor tarda del curs amb activitats com penaltis amb caramels com a premi sempre, afaitar els globus, nerfs…

Per últim, crec que tampoc oblidarem mai els partits de futbol i vòlei entre els alumnes de 2n de Batxillerat contra exalumnes i professors. Recordo com d’estrany que era veure els professors vestits d’esport i veure’ls donar-ho tot per guanyar als alumnes i és que generava una expectativa brutal!

Ja per acabar, podria dir en nom de tots els alumnes de 1r, que la Nena Maria és un dels moments que més ens agrada i que mai oblidarem d’aquesta escola. La part positiva d’aquesta festa és que mai s’acaba, després pots tornar per ajudar els professors als partits. L’any que ve la necessitaran ja que ens toca a nosaltres!”

Oriol Fabregas Soler

1r Batxillerat B

“La Nena Maria és la festa què, des de que tenia tres anys, he viscut i disfrutat tots els anys a l’escola. El fet de poder estar tota l’escola junts és el que més recordo: quan anavem a l’església, plena de gom a gom, amb la Nena Maria, els hebreus, els àngels i el cor. Quan anàvem al pati a jugar i quan preparàvem jocs pels més petits. Se’m fa inoblidable.”

Helena Martín Valladares

1r Batxillerat A