Quedem en 5a. posició a la First Lego League del 2018!

Podem definir Lego Mindstorms com un conjunt de peces de Lego Technic (peces adients per a la construcció de diferents vehicles que es poden moure a través d’un motor) que conjuntament amb diferents motors, diferents sensors i una placa controladora ens permeten crear vehicles autònoms de petit format (vehicles, robots, robots amb forma de persona – humanoides…).

Aquests vehicles els podem programar per tal que els seus sensors detectin esdeveniments de l’entorn i actuïn en conseqüència: podem fer des d’un cotxe que quan detecti un obstacle faci mitja volta, a un robot que jugui a futbol, passant per una porta que detecti que quant hi ha algú a davant s’obri automàticament o un vehicle capaç de seguir una línia d’un color determinat que quan vegi un altre color es pari o faci diferents sorolls.

La quantitat de coses que es pot fer amb Lego Mindstorms és tan gran que el limit és la nostra imaginació!. Educativament aquesta eina s’està fent servir per introduir la robòtica a l’aula, de fet, és una eina a través de la qual es poden aprendre matemàtiques, física, ciència o comunicació d’una manera molt més amena de la que estem acostumats.

Els nostres alumnes van participar el curs passat a la Lego Premier League!