A les xarxes socials podem trobar moltes cites referents a la música:

– La música és la banda sonora de la vida
– On les paraules no arriben, sempre pots posar-hi música
– La música pot canviar al món perquè canvia a les persones
– És el llenguatge universal de la humanitat
– La música de l’ànima la pot sentir l’univers

I un llarg etcètera de frases que fan evident la importància que té la música en les nostres vides. És per aquest motiu, que a la nostra escola apostem fort per l’educació musical, el fet de gaudir i emocionar-se a través de la música, i en definitiva aprendre a viure-la. Ja fa anys que participem en diversos projectes musicals i des de l’any passat en un de creació pròpia.
Al mes de Desembre, els patinets, per exemple, van poder veure un espectacle al Palau de la música: El Jan Titella. Els Titellaires de Lleida interpreten a través d’unes titelles gegants cançons i melodies a través de la història d’en Jan i el seu amic Grill. Aquí, van descobrir instruments nous: el clarinet, el violoncel i la flauta travessera!

Els globus, els coets i els vaixells també tenen prevista una visita al mes de Març al Palau de la Música. Potser heu sentit a casa que canten la gata i el belitre o a la vora del camí! Veurem un espectacle de música i dansa que ens endinsa en el món de les cançons tradicionals catalanes.

Els nens i nenes de primer i segon tenen prevista una cantata al Juny, la fàbrica de colors. Enguany, tots aquests espectacles, van lligats amb les restriccions i la pandèmia i és per això que, en cas que no es pugui, sempre hi ha l’opció de fer la cantata a l’escola i poder oferir-vos-la en format digital. Tenim clar que no deixarem de gaudir de la música i que sempre hi ha solucions!

El Dansa Ara, és una altra de les activitats que més agrada als nens i nenes de segon. Aquest espectacle que fèiem al Palau Sant Jordi amb altres escoles, permet gaudir als infants de la dansa i el moviment, a expressar-se a través del cos. Nosaltres seguim ballant a l’aula i aprenent les diferents coreografies!
El projecte Som Músics segueix aquest any des de Primer fins a Tercer; l’aula de música, aquest trimestre, s’omple de melodies amb el carilló. Els nens i nenes de Primer de primària s’estrenen amb l’instrument , segon i tercer ja comencen a llegir partitures i a saber interpretar-les, i els i les alumnes de Segon tenen cada setmana la visita d’un músic diferent que els explica tot el que volen saber sobre el seu instrument.
L’any passat també ens vam quedar sense Cantània; pels que ho heu pogut gaudir ja sabeu que és un espectacle preciós que organitza l’Auditori de Barcelona, on els nens i nenes participen d’una cantata amb altres escoles i una orquestra en directe. De moment, els i les alumnes de quart la preparem amb il•lusió!
Els nois i noies de cinquè porten temps fent improvisació cantada. El Corrandescola, aquell projecte que en fa cantar “Al Garrotin, al garrotan…”, que ens fa pensar en rima tot el dia no podrà realitzar-se en un teatre amb altres escoles. Però han trobat la fórmula per a que les famílies puguin gaudir de la capacitat d’improvisació dels nens i nenes. A l’Abril tindrem una petita sorpresa!
La participació dels nois i noies de sisè en un musical s’ha vist del tot afectada per la pandèmia, però aquest any explotem els recursos que ens dóna l’Ipad. Creem partitures i melodies amb les aplicacions! I qui sap si d’aquí uns anys algú d’ells o elles és un gran compositor/a!
Totes aquestes i moltes d’altres activitats musicals omplen el dia a dia de l’escola. I és d’aquesta manera com volem que els nens i nenes visquin la música: tocant, ballant, cantant, creant i descobrint!