Endavant, sempre endavant!

/, Secundària/Interdisciplinaritat vertical entre 5è i l’ESO

Interdisciplinaritat vertical entre 5è i l’ESO

Aquestes setmanes els grups de 5è hem estat treballant l’Edat Mitjana.

Per a ampliar la diversitat de metodologies i de continguts hem convidat al Rubén de la Rubia, professor de Geografia i Història de Secundària i Batxillerat i al Jordi Macián, professor d’Educació visual i plàstica a Secundària i Dibuix tècnic a Batxillerat.  Els dos han realitzat dues sessions on hem pogut descobrir l’estructura social i econòmica d’aquest període i la construcció d’arcs a l’arquitectura per a la realització de palaus, esglèsies i castells.

El Jordi va fer la primera sessió partint de la frase de Lègoles, compteu amb el meu arc. A partir d’aquest moment vam veure els possibles significats de la paraula arc, fins que vam arribar a una arc de construcció arquitectònica. Ens ha dibuixat de tot.  Ens va regalar un arc amb dovelles de porexpan per a treballar per equips i material per a realitzar un arc de mig punt. Hem de treballar en equip per a que totes les dovelles realitzin la seva funció, que és la de generar un espai. Hem de escriure idees i dibuixar capitells. Buf. Espero que ens quedi bé.

El Rubén ha realitzat la segona sessió. Hi ha hagut de tot: coronació d’una reina, castells, fins i tot ens ha posat impostos! Hem entès que era una època molt dura.

El Rubén ens ha explicat que els torneig entre cavallers eren molt importants en aquella època i que cada cavaller tenia el seu propi escut d’armes.
També hem conegut alguns dels oficis més característics d’aquells temps com ara el de sastre o ferrer, i hem pogut comprovar que les espases que feien servir els cavallers eren molt pesants, igual que la seva armadura i casc i que, per tant, havien de suportar molt de pes.
A més, amb els playmòbils hem elaborat una piràmide feudal.

Anem descobrint els professors que tindrem en un futur. Gràcies per l'experiència!

2018-01-22T14:44:24+00:00 22 gener 2018|Primària, Secundària|

About the Author:

Translate