Des de la Comissió de Salut i Medi Ambient de la nostra escola promovem projectes transversals i intergrupals, uns dels quals són: l’hort escolar i les plantes aromàtiques.

Al llarg de tot el curs diferents grups d’alumnes han anat fent tasques per aconseguir que el nostre hort donés fruits i que en el jardí de plantes aromàtiques poguessin gaudir de les diferents olors.

Vàrem començar amb els alumnes d’ESO que des de l’àrea de tecnologia van fer tasques de manteniment de les jardineres de les que disposem pel nostre hort i des de l’àrea de matemàtiques van fer càlculs per esbrinar quants metres quadrats tenia cada jardinera i quants litres de terra necessitaríem per omplir-les. Un cop vam tenir aquesta primera fase de preparació finalitzada, van passar a omplir les jardineres de terra bona perquè els alumnes d’Infantil i de 1r de Primària poguessin  plantar diferents planters depenent de l’estació de l’any.

Els alumnes d’Infantil a la tardor van plantar: cebes, enciams de roure, cols, coliflors, bròquils, julivert i api. Ells eren els encarregats de regar-les i observaven com anaven creixent. 

Mentrestant, al mes de novembre, com que formem part de les Escoles + Sostenibles, vam anar a buscar, al Viver Municipal Tres Pins, compost i mulch que vam posar al nostre pati gran. 

A principis del mes de març, vam tornar al Viver Tres Pins, aquest cop anàvem a buscar plantes, la gran majoria eren aromàtiques (camamilla, menta, fonoll, lavanda, romaní, farigola però també julivert, maduixetes) aquestes plantes van ser els nens de Primària els encarregats de plantar-les i cuidar-les en el nostre  jardí de plantes aromàtiques que està en el pati gran.

Amb l’inici de la primavera, els alumnes de 1r de Primària, vam plantar noves hortalisses en el nostre hort: tomaqueres, pebroteres i carbassoneres i han anat observant els canvis que fan amb el pas dels dies i han après que les parts de les plantes que ens mengem de vegades són les arrels, d’altres les fulles, d’altres les flors i d’altres els fruits. Amb l’ajuda de tots els alumnes de Primària anem regant cada dia el nostre hort perquè aviat ens donin fruits.

La Comissió de Salut i Medi Ambient amb aquests projectes volem aconseguir que els/les nostres alumnes siguin cada cop més respectuosos amb el medi ambient que ens envolta i de tenir-ne cura d’ell. Que prenguin consciència que l’hort és l’espai on neixen i creixen la majoria de les plantes que mengem i que com a éssers vius que són, cal tenir cura d’ells per aconseguir-ne els fruits.