Endavant, sempre endavant!

Français

/Français
Français 2019-03-20T08:54:15+00:00

Aquest any la nostra escola engega el projecte We are Geotrouvetou. Aquest projecte ha estat creat per l’Escola Concepcionistes de Barcelona i el Collège Sainte Marie des Ursulines de Toulouse com a projecte eTwinning. Etwinning és una plataforma de la Unió europea que té l’objectiu de posar en contacte els centres educatius de diferents països d’Europa per tal de crear i dur a terme projectes col·laboratius en un entorn virtual protegit i control·lat.

A través del Geocaching, els nostres alumnes de 2n d’ESO tindran l’oportunitat d’aprendre i millorar algunes de les competències de l’àmbit matemàtic i de l’àmbit lingüístic, especialment en la llengua francesa, juntament amb altres competències més transversals.

El Geocaching és una cerca del tresor de l’època moderna que consisteix a utilitzar les tècniques del geo-posicionament per satèl·lit (GPS) per buscar o amagar un contenidor (anomenat catxe o geocatxe) en diferents llocs pel món.

Al llarg del curs, els nostres alumnes hauran de triar els llocs més interessants del nostre barri, on amagaran uns catxes que publicaran a l’apliicació oficial Geocaching. Per poder publicar-los, escriuran una descripció en català, castellà i francès del lloc que han triat, tot explicant la seva importància arquitectònica, històrica o cultural. A més a més, crearan un enigma matemàtic per a cada catxe. Per trobar les coordenades del lloc on s’amaga cada catxe, els nostres socis de Toulouse hauran de resoldre els nostres enigmes.

Els alumnes de francès, a més a més, tindran l’oportunitat d’establir una comunicació real amb els alumnes de Toulouse, amb qui col·laboraran al projecte i que finalment coneixeran en persona durant l’intercanvi.

El fet que la comunicació en francès sigui real donarà més significativitat al seu aprenentatge i facilitarà l’assoliment de les competències de comunicació oral i d’expressió escrita. A més a més, col·laborar amb alumnes d’un altre país afavorirà el respecte i la curiositat envers altres cultures.

Translate