L’equip de tutors de 4t d’ESO volíem treballar el lema de l’escola per a aquests curs: “Escullo tenir-ne cura”. I vam decidir realitzar una sortida a l’abadia de Montserrat, en la qual els alumnes podrien practicar el fet d’estar pels altres i, perquè no, també per ells  mateixos.

La muntanya de Montserrat és un entorn natural especial. Les seves formes són inusuals en el paisatge i des de ben antic ha estat un referent per a meditar. A més, l’empremta de Santa Carmen Sallés hi és en forma d’escultura.

Nosaltres hem intentat treure profit a l’espiritualitat que ens proporcionen les agulles de Montserrat i hem realitzat amb els alumnes una activitat introspectiva. No ha estat fàcil, també ho hem de dir.  La concentració, l’atenció, la interiorització no són eines molt utilitzades pels nostres joves en el  món digital en què vivim. Tot i això, estem força contents de haver-ho intentat.

Posteriorment, hem dividit els cursos en dos grups. L’ un ha tornat  a l’abadia i ha pogut visitar l’església, passejar per camins propers, descansar i conviure amb els  companys i companyes. L’altre, ha pogut gaudir d’ una excursió pujant al pla de les Taràntules, la zona de Gorros, el Pla del Ocells i tornar després cap al monestir. El dia ha estat magnífic: clar, serè i sense núvols i així ho volem projectar amb les fotografies que hem pogut fer.

Visita el nostre espai Secundària