Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

Aquesta activitat està pensada per explorar el concepte d’energia, transformacions energètiques, eficiència energètica, consum i pèrdues. Treballarem a partir d’experiments científics que ens ajudaran a anar traient l’entrellat sobre l’energia. Tot això ens portarà a explorar altres fonts d’energia i a visualitzar possibles mitjans e transport amb energies.

Les reflexions que portarem a terme són: les solucions han de venir de la creativitat i l’enfocament positiu que transformi els problemes en oportunitats. L’actual model energètic, basat en la crema de combustibles fòssils i en l’energia nuclear, és insostenible. Aquest sistema centrat en les energies no renovables comporta una sèrie de problemes de difícil solució: la contaminació ambiental, la dependència de l’exterior per part dels països no productors d’energies fòssils, l’exhauriment en un període relativament curt de les reserves mundials de petroli, carbó i gas, o la generació de residus radioactius i la possibilitat d’accidents nuclears. La societat actual utilitza l’energia com si no existissin límits, però sí que existeixen. En aquest sentit, un dels majors problemes ambientals als quals el món s’enfronta és el canvi climàtic, al qual la comunitat internacional ha reaccionat, com a primer pas, assumint un compromís de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a través del Protocol de Kyoto.
Però malgrat la seva importància, el compliment de Kyoto no és una solució suficient: hem de pensar que tres quartes parts de les emissions de CO2 a l’atmosfera són degudes a la crema de combustibles fòssils.