L’esquí escolar, una manera de descobrir les nostres muntanyes i el nostre cos.

El passat mes de gener els alumnes de 4t i 5è van participar en el programa escolar d’esquí promocionat per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Generalitat de Catalunya, Barcelona Pirineus 2026 i per Institut Barcelona Esports. Aquest programa té per objectiu la promoció dels esports d’hivern a les escoles de Barcelona.

Enguany els alumnes de 4t han gaudit de l’esquí de fons a l’estació de Tuixent. Mentres que els alumnes de 5è s’han endinsat en la pràctica de l’esquí alpí a l’estació de Port del Comte.

Les activitats esportives d’hivern incorporen un gran component educatiu i d’esforç que cada cop està més present en els àmbits escolars i familiars. El respecte a la muntanya, el clima fred i les dificultats tècniques són aspectes que fan créixer els infants i joves que practiquen els esports d’hivern. A causa de les millores tècniques de materials, vestimenta i equipaments i del fet que cada cop més aquests elements siguin més assequibles per a l’economia domèstica, les activitats esportives de neu arriben ja a la totalitat del públic.

Han estat uns dies molt intensos: hem matinat una mica, hem gaudit de la piscina, hem gaudit caient al terra i hem vist fins i tot nevar de bon matí.