Endavant, sempre endavant!

//Engeguem el projecte WE ARE GEOTROUVETOU

Engeguem el projecte WE ARE GEOTROUVETOU

Aquest any la nostra escola engega el projecte We are Geotrouvetou. Aquest projecte ha estat creat per l’Escola Concepcionistes de Barcelona i el Collège Sainte Marie des Ursulines de Toulouse com a projecte eTwinning. Etwinning és una plataforma de la Unió europea que té l’objectiu de posar en contacte els centres educatius de diferents països d’Europa per tal de crear i dur a terme projectes col·laboratius en un entorn virtual protegit i control·lat.

A través del Geocaching, els nostres alumnes de 2n d’ESO tindran l’oportunitat d’aprendre i millorar algunes de les competències de l’àmbit matemàtic i de l’àmbit lingüístic, especialment en la llengua francesa, juntament amb altres competències més transversals.

El Geocaching és una cerca del tresor de l’època moderna que consisteix a utilitzar les tècniques del geo-posicionament per satèl·lit (GPS) per buscar o amagar un contenidor (anomenat catxe o geocatxe) en diferents llocs pel món.

Al llarg del curs, els nostres alumnes hauran de triar els llocs més interessants del nostre barri, on amagaran uns catxes que publicaran a l’apliicació oficial Geocaching. Per poder publicar-los, escriuran una descripció en català, castellà i francès del lloc que han triat, tot explicant la seva importància arquitectònica, històrica o cultural. A més a més, crearan un enigma matemàtic per a cada catxe. Per trobar les coordenades del lloc on s’amaga cada catxe, els nostres socis de Toulouse hauran de resoldre els nostres enigmes.

Els alumnes de francès, a més a més, tindran l’oportunitat d’establir una comunicació real amb els alumnes de Toulouse, amb qui col·laboraran al projecte i que finalment coneixeran en persona durant l’intercanvi.

El fet que la comunicació en francès sigui real donarà més significativitat al seu aprenentatge i facilitarà l’assoliment de les competències de comunicació oral i d’expressió escrita. A més a més, col·laborar amb alumnes d’un altre país afavorirà el respecte i la curiositat envers altres cultures.

2n de l’ESO ja ha tingut una primera experiència amb Geocaching!

2018-10-29T07:48:14+00:00 29 octubre 2018|Secundària|

About the Author:

Translate