Els/les alumnes de 1r de Primària, ELS PINGÜINS i LES ESTRELLES, aquestes últimes setmanes de trimestre hem estat estudiant des de les diferents àrees “ELS ANIMALS”.
Per començar a treballar el tema vam anar a visitar una granja a Taradell on ens van explicar un munt de coses dels animals domèstics. Allà vam poder veure i tocar ovelles, vaques, porcs, cavalls, gallines…
A classe hem conegut els diferents tipus d’animals vertebrats, hem après que es poden classificar de moltes maneres: segons el que mengen, segons la manera en què es reprodueixen, segons com tenen el cos cobert… I ens ha agradat tant tot el que hem treballat que les mestres van tenir la idea de que cada alumne/a fes una EXPOSICIÓ ORAL de l’animal que més li agradés o que trobés més interessant, on pogués explicar tot el que hem estudiat:

– És un animal vertebrat o invertebrat? Si és vertebrat és un rèptil, un mamífer,
un ocell, peix o amfibi?
– Com es reprodueix? És vivípar o ovípar?
– Com es desplaça? Per terra, mar o aire? Caminant, saltant, nedant…?
– De què té el cos cobert?
– On viu?
– És salvatge o domèstic?
– Té curiositats interessants?

Ens van proporcionar un petit guió que ens ajudés en la recerca d’informació i amb l’ajut dels nostres pares vam preparar l’exposició a casa. Per a acompanyar l’explicació vam seleccionar unes quantes fotos que també ens van servir com a guia del que volíem dir.
Tot i que estàvem una mica nerviosos vam gaudir molt exposant als nostres companys tot el que havíem buscat sobre el nostre animal. I també escoltant les seves explicacions!
L’expressió oral és una habilitat lingüística que hem d’anar adquirint mica en mica i així anirem agafant més riquesa expressiva i més seguretat a l’hora de comunicar.