Som un grup d’alumnes de tots els nivells de l’ESO, anomenat EcoSquad. El nostre objectiu principal és conscienciar i educar als estudiants sobre la preservació del clima i del medi ambient. A més a més, un dels nostres propòsits és que l’escola sigui més respectuosa amb l’entorn natural, realitzant accions com reciclar, cuidar un hort urbà i reduir el consum d’energia, béns materials i aigua. A part d’això, volem animar als alumnes a reutilitzar els fulls que utilitzem diàriament, o utilitzar paper reciclat.

Aquest projecte va ser iniciat ara ja fa dos anys, a finals del 2019, però es va haver d’aturar a causa de la pandèmia. Aquest any, un grup renovat de 10 alumnes, torna amb noves idees per dur a terme els objectius esmentats anteriorment. Per complir amb els nostres propòsits, comptem amb l’ajuda dels professors i els membres de la comissió de Salut i Medi Ambient, que ens donen temps i espai per reunir-nos, intercanviar i discutir les propostes.

Ja hem començat amb la nostra missió, sensibilitzant als nens petits del parvulari de Rialles. El passat 25 de novembre, l’equip d’EcoSquad vam fer una activitat on els nens del parvulari van gaudir de l’experiència de plantar diferents verdures i hortalisses de temporada. En aquesta descoberta van participar els nens i nenes de la classe dels pingüins (dos anys), on tots ells, amb la nostra ajuda, van plantar enciams, pèsols i faves a l’hort de l’escola.

A través d’aquestes accions volem que els més petits descobreixin una part de la natura que poden tenir molt a prop per tal de que en un futur siguin sensibles a tenir cura del seu entorn i puguin contribuir a la conservació del planeta Terra. La Casa Comú.

Us animem a tota la comunitat educativa a participar i gaudir de les nostres futures activitats mediambientals que anirem realitzant durant el curs.

Us anirem informant!

Atentament

EcoSquad.