El fet de normalitzar l’ús de l’iPad a les classes de 2n d’ESO ha portat revisar el currículum de la matèria d’Educació Visual i Plàstica. No han abandonat les tècniques i els suports tradicionals, però la pantalla s’ha fet present. Per tots és una novetat dibuixar sobre una pantalla a moltes hores de classe. La excepcionalitat del dibuix digital, avui en dia, s’ha transformat en una pràctica comuna.
Les aplicacions per a dibuixar amb iPad són diverses. Algunes casi per a tasques professionals. Però nosaltres treballem amb l’aplicació Sketches. I la mateixa casa Apple té un llapis per tenir precisió amb el dibuix. Encara que nosaltres a classe recomanem per a treballar bolígrafs que ja porten una goma al seu extrem i que tenen una bona sensibilitat amb la pantalla. Per alguns recursos gràfics també val la pena dibuixar amb el dit.
Les possibilitats que se’ns presenta a l’hora de dibuixar amb aquesta aplicació són enormes. I per tant que els dibuixos acabin en altres aplicacions de l’iPad com són edicions, presentacions o vídeos de qualsevol matèria ha de ser normal. L’aplicació Sketches és senzilla, però els dibuixos que es poden fer no tenen límits. Es veritat que hi ha aplicacions millors en iPad, però si volem normalitzar la pràctica visual a les classes, Sketches és suficient per a aconseguir molts objectius.

