L’univers. Els alumnes de 4t de primària aquests dies hem treballat des de l’àrea de medi natural el tema de “El Sol, la Terra i la Lluna”

Hem après un munt de coses noves : les diferents fases de la lluna, els moviments que fa el nostre planeta i el que provoquen cada un d’ells, quins planetes formen part del nostre sistema solar, quan n’és d’important el Sol per a la vida humana, ha construir un coet…

Ens hem convertit en petits investigadors per tal d’esbrinar tots aquests aprenentatges que fins ara coneixíem poques coses o només havíem escoltat parlar d’ells  fins a convertir-nos en experts en la matèria.

Hem enllaçat algunes activitats amb l’àrea d’educació visual i plàstica per tal de fer un aprenentatge més vivencial.

En aquest espai us volem ensenyar dues de les activitats que més ens han agradat. 

Per treballar les fases de la lluna vam utilitzar un aliment que ens encanta i força usual en els nostres berenars. Qui ens havia de dir que podíem transformar una galeta Oreo en la lluna en quart creixent? fins i tot vam aconseguir tenir lluna plena!  

Aprofitant una activitat anterior on havíem descobert la diversitat de color que existeix quan barregem els colors primaris els un amb els altres, hem sigut capaços de dissenyar els nostres propis coets.

Per un dia hem estat enginyers fent esborranys i dissenys de com seria el nostre coet i mireu quins han estat els resultats. Aquests coets i les nostres ganes d’aprendre segur que ens faran arribar fins a l’infinit i més enllà!!!