Benvolgudes famílies,
Fa 7 anys que un grup de professors/es i alumnes de l’escola vam iniciar el CASAL CONCEPCIONISTA. Va ser un gran repte i una gran oportunitat poder oferir el nostre projecte a totes les famílies de l’escola. Poder gaudir dels/es nostres alumnes un cop acabat el curs escolar fent activitats esportives i lúdico-educatives que donen continuïtat al projecte educatiu de l’escola i poder donar resposta a les vostres necessitats, han estat els dos grans motors que ens han ajudat a fer-ho possible i que han fet que la família concepcionista anés creixent al llarg d’aquest temps.
Enguany, estem vivint una situació nova degut a la COVID-19. Des del seu inici, l’equip de professors i monitors ha estat treballant diferents marcs estratègics que permetien la realització de les activitats de lleure i les condicions necessàries de protecció i de salut que des de la Generalitat s’anava comunicant. La nostra metodologia pròpia s’adaptava a les activitats noves que ens plantejàvem i feia possible continuar integrant els nostres valors i treballar els nostres objectius i competències.
Des del Departament de la Generalitat hem rebut el document que detalla com han de ser les activitats de lleure i els protocols que s’han de seguir aquest estiu degut a la pandèmia que estem vivint. Malgrat tots els nostres desitjos de poder continuar un any més amb el CASAL CONCEPCIONISTA i els nostres esforços per poder adaptar-lo a la nova situació, ens dol comunicar-vos que enguany no serà possible poder continuar plegats en aquest gran viatge que vam començar. L’escola disposa d’espais tancats per poder segregar els alumnes però no pot assumir les condicions higièniques ni lúdiques que ens marquen, i tampoc donar resposta als més de 90 alumnes que formen part de la nostra família. Amb quins criteris deixem fora unes famílies o unes altres?
Ha estat una decisió molt, molt difícil que hem hagut de prendre davant de les més que qüestionables i exigents pautes que ens envia el departament per l’organització de casals d’estiu. Moltes d’aquestes normes van en contra de tots els objectius que durant aquests anys hem intentat treballar amb els vostres fills/es. Grups reduïts sense contacte amb altres grups, espais propis per cada grup, material individual per nens/es, desinfecció repetida d’espais, de material i de les persones… Totes aquestes normes limiten radicalment l’objectiu social, pedagògic i d’oci, línies prioritàries del nostre projecte.
Valorant tot això, nosaltres no veiem la manera de poder realitzar un casal i complir la normativa sanitària. Som educadors i educadores i com a tals, la seguretat és una de les línies d’actuació. En cap cas volem posar els vostres fills/es en risc per realitzar activitats d’oci.
Som coneixedors que, a mesura que va avançant el temps i que anem canviant de fase, les condicions també varien i es van adaptant a les noves situacions. No partim d’un document definitiu però sí sabem que, malgrat sigui provisional, el reglament ara establert seguirà sent el marc i el model a seguir. Preferim comunicar ara aquesta decisió perquè pugueu valorar altres opcions que responguin les vostres necessitats familiars.

L’equip Casal us vol agrair la vostra confiança i donar-vos les GRÀCIES. Esperem retrobar-nos el més aviat possible.

Equip Casal