Aquest any ha estat molt diferent a la resta d’anys, però igual de divertit.

Tots els anys els alumnes de 4t de l’ESO ens preparen un pregó presentant-nos la festa i ho veiem tots al saló d’actes. Aquest curs no ho han pogut fer presencialment per culpa de la COVID 19. Com ho han fet? Doncs pels més petits ho van fer representat en grups de classe i de 3r de primària cap a dalt ens ho van gravar. Fins i tot, havien aconseguit missatges d’altres escoles Concepcionistes d’arreu del món (Mèxic, EEUU, Brasil,…)

També vam aprofitar que aquest any tenim els nostres IPADS, per mitjançant l’ app Padlet, fer un mur virtual on van penjar com pensaven que seria la festa de la Nena Maria.

En els cursos passats, l’activitat central, la fèiem tots plegats a l’església. Estàvem tots, des dels més petits als més grans, per recordar la presentació de Maria nena al temple.

Però aquest curs no ha pogut ser. Ho vam fer diferent. Tots, ens vam trobar al pati de l’escola separats per grups estables,  amb cartells de diferents colors depenen del curs. A nosaltres ens va tocar lila. Havíem d’escriure un missatge o una paraula dedicat a la Nena Maria. En un moment de la celebració, que va ser molt divertida, vam aixecar aquests cartells, fent un mosaic de colors amb els nostres missatges mirant al cel.

Altres coses no van canviar. Com cada any, el moment més esperat va ser quan una nena de P3 va entrar vestida de Nena Maria acompanyada pels seus pares, Sant Joaquim i Santa Anna ( dos companys de 3r i 4t de primària), escoltada per angelets (nens i nenes de P3) i els de P5 vestits d’hebreus, representant al poble d’Israel. És el centre de la festa.

També cada any els alumnes de 6è són els encarregats d’organitzar una tarda de jocs al pati per tota primària. És súper divertit, i els de 5è ens fixem molt ja que ens queda un any per fer-ho nosaltres. Aquest curs no ho han pogut fer, però els profes ens van preparar un scaperoom que havíem de solucionar en 1h!  Quin estrès!

Divendres a la tarda, els de 5è i 6è, vam fer jocs al pati per grups bombolla. Després van baixar la resta d’Infantil, primària i fins i tot algun alumne de l’ESO ( que tenen tarda lliure) a fer el berenar solidari d’una  magdalena i un Cacaolat en favor de l’ONG Siempre Adelante.

Aquesta Nena Maria del 2020 ha estat molt diferent, però ens ho hem passat igual de bé. Les activitats han estat unes altres i hem trobat a faltar coses, però, hem descobert d’altres de noves, i entre tots han aconseguit que ens ho passéssim igual de genial.

Ens ha encantat compartir amb vosaltres aquest experiència, gràcies per llegir-nos.

A. Martín i M. Pérez, alumnes de 5è de primària.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

SI VOLS SABER MÉS COSES SOBRE LA FESTIVITAT DE LA NENA MARIA CLICA AQUÍ: Preguntas sobre la Niña Maria