Durant el curs 2019-2020 hem estrenat la nostra meravellosa aula de música, aprofitant el nou projecte musical. Aquí podem veure un recull de les diferents impressions que es van endur els i les nostres alumnes, en veure-la per primera vegada.

Josep Alsina Masmitjà

Professor de Didàctica de la Música a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona i vicedegà de Qualitat, Transferència i Relació amb la Societat.

“En l’aprenentatge de la vida i per a la vida, la qual cosa anomenem competencial, s’activen molts aspectes relacionats amb la cognició però també s’activen altres dimensions com les habilitats, els valors, les emocions… La música, com deia Small, és celebració i connexió social. Quina societat seríem sense aquests factors? Quina societat volem?

És important que la música, i sobretot des de la perspectiva de fer música en conjunt, estigui present a l’aula perquè connecta una de les nostres parts emocionalment més íntimes, amb la intimitat emocional i creativa de les persones amb les quals compartim. Quan estem en aquesta situació, estem celebrant i socialment connectats. Només fa falta mirar als ulls del nen, del jove o de l’adult que canta.

Però a més, situant-nos al marge d’estàndards i de rànquings, la música en general i l’educació musical en particular, potencien allò que més anhelem en l’àmbit dels professionals de l’educació; donar cabuda a diferents maneres d’aprendre atenent la diversitat d’estils d’aprenentatge, estimular la creativitat i construir un currículum basat en un desenvolupament humà complet i integral que obri oportunitats per a tothom.”

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept