El Projecte APS (Aprenentatge i Servei) el treballem des de fa anys a l’escola. Consisteix en que els alumnes grans ajuden i acompanyen en diferents activitats els alumnes més petits, d’aquesta manera interactuen i crean un vincle entre ells.

Des de l’escola fem diferents activitats on els alumnes grans ajuden o acompanyen els petits(dia de la Pau, padrins de lectura,visites a residències d’avis,contes teatralitzats,…..).

Per la Diada de Sant Jordi els alumnes de 6è, durant varies sessions van estar preparant a les classes diferents contes per poder explicar-los als alumnes de 1r i 2n de primària.

Els nois i noies de 6èA havien d’explicar contes a 1r de primària i els de 6èB a 2n de primària.

Durant diferentes sessions, els alumnes de 6è vam fer un recull de contes i per grups de 3 els vam preparar per poder fer-ne una petita representació als alumnes de primer cicle de primària el dia de St. Jordi.

Cada grup ho va fer de la manera que més li agradava. Hi havien grups que feien els dibuixets del conte perquè a l’hora d’explicar-los veiessin les imatges, altres ho van representar teatralment,d’altres es feien amb mímica……

La veritat és que els alumnes tenen molta imaginació i creativitat i ens van sorprendre bastant. Van sortir històries i contes molt macos. Hi havien històries reals i d’altres d’ inventades,i d’altres que esta en basades en contes clàssics que ells coneixien.

Un cop preparat, per poder explicar-ho els alumnes de 1r i 2n van fer grups de 3-4 nens i els de 6è els van anar a buscar a les classes i vam baixar al pati per realitzar l’activitat.

Va ser una proposta que els alumnes (grans i petits els hi va agradar molt),els grans perquè es senten útils i els petits perquè els hi encanta que els grans preparin activitats per fer activitats amb ells.Ja que en un futur també ells seran els encarregats de preparar activitats per als més petits de l’escola.