Els alumnes de segon de Batxillerat de Química estan més periodístics que mai! Aquí us comparteixen els tres podcasts que han elaborat per apropar-nos a les tècniques espectroscòpiques més utilitzades: la d’infraroig, la de ressonància magnètica i la de masses.

Per assolir-ho, primerament, s’han posat en el rol d’especialistes. Han fet de científics i han llegit articles de revistes especialitzades per comprendre aspectes essencials i detallats de les tècniques. A partir d’aquí, han arribat a dominar la base teòrica dels mètodes i tenir clars els objectius que es pretenen satisfer amb el seu ús. Finalment, han identificat els instruments que es necessiten en les diferents etapes dels processos. Tot seguit, han agafat un rol més divulgatiu i han trobat la forma més comunicativa, amena i propera de plasmar-ho en els següents podcasts. D’aquesta forma, les tres tècniques poden ser conegudes i enteses per un públic no especialitzat en el tema.

Val a dir que, amb aquest projecte, han aconseguit superar diferents reptes. En primer lloc, llegir i comprendre per primera vegada articles científics oficials. En segon lloc, arribar a ser especialistes en temes de ciència actuals i amb un paper molt rellevant en el nostre dia a dia. I per últim, trobar fórmules per expressar-se de forma clara, ordenada i propera en un tema tan ampli i sofisticat com són les tècniques d’anàlisi de substàncies.

Esperem que gaudiu molt de la bona ràdio i, sobretot, que apreneu com són d’importants al nostre dia a dia aquestes tres tècniques!

Infraroig

Leire, Maria, Yuyan.

Ressonància magnètica

Martí, Laura, Roger.

Masses

Marcel, Pep, Guillermo.