A Tercer de primària, des de les àrees de Llengua Catalana i Castellana, hem fet unes activitats competencials molt engrescadores! 

Aprofitant que estàvem treballant els textos descriptius hem fet un àlbum il.lustrat d’animals tenint molt present la diferència entre el que és una descripció, que és més extensa, i una fitxa tècnica, on només apareixen les dades més importants.

Primerament,  hem triat els nostres animals preferits, hem mirat llibres per saber curiositats, dades, imatges…

Entre tots hem decidit quines dades crèiem que eren les més importants per crear la fitxa tècnica de cada animal (el nom, on viu, com és, quines habilitats té i què menja).

La secretària ha anat prenent nota de totes les idees i decisions preses.

Aleshores hem dissenyat com seria la plantilla on treballaríem (quantes columnes necessitàvem, files, espai per posar la fotografia…) i l’hem fet a l’ordinador.

A casa, cadascú ha cercat  informació del seu animal.  Després a classe ho hem posat en comú, i amb les Tablets hem acabat de buscar allò que ens faltava. En ocasions no ha estat fàcil triar exactament allò que necessitàvem però  amb l’ajuda de tots ens hem ensortit prou bé!

Un cop ben seleccionada la informació hem omplert la nostra fitxa tècnica i les hem posat en un portfoli per poder-les gaudir quan volguem!

ENDEVINA, ENDEVINALLA:

Una endevinalla és un text curt que defineix una cosa sense dir què és, només dóna pistes, i això hem estat fent:  inventar endevinalles!  Primer tots junts i després cada un sol per posar a prova als nostres companys.

Per escriure les nostres endevinalles hem seguit aquesta pauta:

  1. Pensar què volem que s’endevini

  2. Pensar característiques que definissin allò que he triat.

  3. Escriure l’endevinalla: procurant dir tot  el necessari per endevinar l’enigma, però de manera dissimulada.

Quan ho fèiem a la classe vam procurar que els companys no vegessin com pensàvem la nostra endevinalla perquè així fos un secret a descobrir el dia de l’exposició.

Ara les nostres endevinalles estan penjades a la classe i tots podem gaudir-les!