Estimats nois i noies:

Parlem clar (com hem fet sempre amb vosaltres, perquè ja sou grans), però des de dins del cor.

Aquest curs el vam iniciar dient-vos que seria un curs que no oblidaríeu, i després d’aquesta pandèmia, estem segurs que així serà. Però no només us heu de quedar amb això. Aquest virus ens ha volgut robar moments d’estar junts, com el Comiat de 6è ( i pas a l’ESO) com Déu mana o de fer el vostre darrer festival de curs (en el qual sou els protagonistes amb el vostre gran final), o fer la Biatló, o el Musical, o el Tomando Conciencia… Ens esperava un final de curs apoteòsic. Ens ha tret moments de riures, algunes llàgrimes, patiments per els exàmens o competències bàsiques,…. un munt de coses que potser penseu que són importants, però vist des d’una altra perspectiva, era repetir el mateix de cada sisè.

Aquesta situació el que sí que ha fet ha estat fer-nos recordar moltes coses, que els més grans potser teníem oblidades, i que vosaltres heu après abans. Coses molt importants. Ens atreviríem a dir les més importants, i que no volem que oblideu. Ens ha mostrat que som persones i som fràgils, vulnerables, i que tot i que tinguem molta sort de viure en un primer món, continuem sent fràgils i vulnerables. Que moltes vegades ens oblidem de donar importància al que és realment el més important (la salut, la família, el riure, el poder comunicar-nos i parlar amb algú a qui estimem, el veure’ns i no per pantalla,…). Que tenim una vida, i que encara no està escrita. Pot girar en qualsevol moment, i que hem i heu d’estar preparats per aquests canvis. Pensem des de l’escola que sabeu adaptar-vos a situacions noves i canviants. Recordeu totes les vegades que us ha tocat un company en un grup amb el que no teníeu molt de feeling, o seure amb ell a la classe, o amb aquell professor (el que sigui) i després heu descobert que heu pogut treballar, adaptar-vos, millorar i en alguns casos heu trobat nous amics. Però ara aquesta situació d’aula, s’ha extrapolat a un àmbit global i de tot el vostre entorn. I heu demostrat que el que havíeu après al cole, ho heu pogut aplicar.

Estem segurs que sortireu més forts d’aquesta experiència.  Ja éreu nois i noies lluitadors i forts, però ara sou conscients que fora del cole també sou forts. Veiem, per el que hem anat parlant en les videoconferències, que també heu trobat a faltar als companys, una mica a nosaltres (els vostres profes), i tot el personal de l’escola que està per ajudar-vos a arribar on sou ara. Resumint, heu trobat a faltar al VOSTRE COLE.

No volem que us emporteu d’aquest curs o de la primària només aquest final. Sempre us hem dit que esteu fent un camí, i des que el vau iniciar, molts de vosaltres a P3 al cole, fins a aquest setembre de 6è, heu caminat i viscut moltes coses. Confiem que positives. I que dels entrebancs hàgiu après. Els errors són necessaris per aprendre. Recordeu com ploràveu a P3, com vau aprendre a escriure el vostre nom, els nombres, a sumar o restar portant, les vostres colònies, disfresses, els projectes, les sortides, i aquest curs a més a més, la Nena Maria (amb els vostres jocs), el Nadal, el Carnestoltes, les tutories, com heu descobert matèries que no us agradaven, com ens han sorprès companys (com han canviat, com heu canviat), el vostres fillols del lectura,… Nosaltres l’any vinent continuarem allà, ens tindreu sempre per el que us puguem ajudar, i estarem encantats que ens saludeu per les escales, o traieu el cap per la classe a veure com pugen les següents generacions.

Recordeu una cosa, que des de les sàvies mestres d’infantil, a tots els mestres de primària que heu tingut, més d’un cop us han dit: que l’actitud amb què afronto els problemes, però també alegries, és el que ens defineix. La gent, els amics ens estimen per el que som, no per les notes, ni el que sabem; si no per el que fem d’ells, en què els convertim quan són amb nosaltres. Ara més que mai, després de viure un fet que potser sortirà en els llibres d’història i explicareu als vostres néts, heu vist la necessitat d’estar amb els altres, i no d’estar connectats amb els altres.

Tots els profes del cole d’infantil i primària i en especial els de 6è, us desitgem una gran secundària plena de vivències i que us acabeu de convertir en aquestes meravelloses persones que ens heu demostrat que sou.

Una forta abraçada

Paula i Jose

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept