Endavant, sempre endavant!

//4t d’ESO visita Barcino

4t d’ESO visita Barcino

Reconèixer les nostres arrels constitueix una forma directa d’aprenentatge; per aquests motiu la visita a Bàrcino que realitzen els nostres alumnes de llatí i de cultura clàssica de l’ESO és un moment d’interacció amb la història de la nostra ciutat.
La ruta s’ha iniciat a la plaça Vila de Madrid on Josué, Isaac, Bernabé, Nico i Josiel han fet la presentació de la ruta i ens han explicat quan van arribar els romans a les terres habitades per íbers i laietans.
Posteriorment l’Elena i la Ivonne – davant la necròpolis – han indicat els diferents tipus de sepultures romanes que es poden veure en aquest lloc i per què els cementiris romans estaven situats a fora de la ciutat.
Una ciutats sense aigua no és viable, per això l’existència d’un aqüeducte es primordial en tota ciutat romana que s’ha de suministrar aigua de rius propers…. d’aquest tema s’han encarregat
en Daniel i en Màrio.
El recorregut per les muralles no ha sigut fàcil, doncs com molt bé ens han il·lustrat la Begoña, la Isabel i la Sofia, aquesta es troba per sota de la muralla medieval i molt sovint les torres de defensa han sigut absorbides per les vivendes actuals.
El fòrum – centre del govern roman i de l’actual – i les espectaculars columnes del Temple d’August han sigut tema per en Víctor i l’Alexandra i per últim… ínsulas, domus i vil·las que amb gran maestria en ho han explicat el Jordi i l’Ivan.
Volem agrair la pressència dels companys de 3r de l’ESO, els quals, amb una actitud tant positiva en la recepció activa de la informació, han ajudat a superar les dificultats de fer, per un dia, guies per la ciutat BARCINO.

2019-03-25T11:09:45+00:00 25 març 2019|Secundària|

About the Author:

Translate