Els nostres alumnes de 3r d’ESO van visitar el projecte Symphony al Caixafòrum, a continuació, molts d’ells ens ho expliquen.

Per a nosaltres ha sigut una gran oportunitat de veure les seves cares sense mascaretes amb unes fotografies magnífiques. D’escoltar la seva veu en forma de petits escrits. I de desitjar que l’escola torni a la normalitat. Gràcies a totes i tots.

MARIA

L’experiència d’ahir va ser increïble. El primer vídeo em va agradar molt ja que amb la pantalla panoràmica i els sis altaveus que n’hi havien feien que n’hi hagessin molt detalls alhora del so com la sorra o les ones del mar. I que el so feia que vibressin les cadires on ens seiem i això ho feia molt més realista. A la sala on ens van posar les ulleres 3D, al principi va ser impactant. La qualitat auditiva i visual era impressionant. Quan tocaven la cinquena simfonia de Beethoven, tots els instruments quan es tocaven era meravellós perquè era com si l’estiguessis escoltant en 1ra persona en el palau del Liceu. També el que em va agradar es que podies girar la cadira on t’asseies i tenir una visió de 360º del que passava en tot moment.

AINA

A mi em va encantar poder gaudir sobre l’experiència d’ahir al Caixa fòrum, sobre la música clàssica a partir d’unes petites activitats.  Sincerament, quan vam arribar al Caixa fòrum pensava que no m’agradaria, però estava molt equivocada, perquè vaig sortir molt més imaginativa gràcies al vídeo que ens van posar i també gràcies a la peita simulació en 3D. A on en aquesta simulació anàvem passejant-nos per l’orquestra, després vam veure com construïen un violí, seguidament en un altre part de la simulació entràvem dins del instrument, que ha primera vista no sabies el que passava, però després miraves sota teu i s’estava desmuntant i allunyant les parts de l’instrument. El vídeo em va agradar molt, primer no ho entenia molt però després quan ja vam veure el final del vídeo, que els tres personatges es disposaven a anar cap al Liceu (Barcelona) ja vaig entendre bé el vídeo, aquests personatges, anaven a tocar en una orquestra.

VÍCTOR

A mi m’ha semblat una sortida molt interessant perquè s’ha ajuntat el món de la música amb la tecnologia aconseguint un efecte d’un concert de música clàssica en la vida real. També m’ha sorprés molt la cualitat de els detalls per exemple pots notar com la cadira te un lleuger moviment quan els intruments toquen molt fort o intensitat. Per un altre part la qualitat de les ulleres de VR ha sigut molt bona perquè eran molt còmodes.
La part de el projector m’agradat molt per la cualitat de imatge i de so.
En resum: No tinc ninguna queixa d’aquesta sortida, trobo que ha sigut molt interessant.

MÍRIAM

Em va semblar molt interessant, penso que va ser una sortida diferent a les altres. El que em va agradar més amb diferència va ser quan ens vam posar les olleres, va ser una sensació única. Quan estaves allà amb les olleres i veies l’orquestra, literalment com si estiguessis allà dins, era extraordinari. La part en que veies el violí des de dins, nosaltres estàvem dins, era un sensació super realista. Lo millor era que et podies girar i podies veure des de diferents perspectives, i pensar que estaves realment en una cadira i en una sala. Les altres activitats que vam fer fora eren entretingudes però molt millor les de dins. Sort que no em van gravar quan estàvem mirant el vídeo perquè estava flipant, fent voltes i mirant per tot arreu. Era tan real, que t’emocionaves.
Mai havia provat lo de les olleres i em va agradar molt.
La música clàssica mai m’havia agradat molt, li tenia una mica de “respecte”, però trobo que també a vegades és molt emotiva.

JOAN

La sortida d’ahir va estar molt entretinguda. La primera part, la del petit documental la veritat que em va agradar molt ja que la distribució dels sons entre els 6 altaveus i la pantalla ondulada li donaven un ambient molt més realista. També va ser interessant la història d’aquells personatges de l’orquestra, m’agradava quan creaven cançons amb sons de rutines diàries. La segona part, la de les ulleres virtuals va ser sorprenent, se sentia molt bé i es veien moltes coses. Em vaig ficar tan dins que quan tots estaven mirant cap on jo estava em vaig sentir incòmode per molt que no estiguessin allà realment. L’única cosa que vull destacar és que allò va estar molt divertit pel tema de la realitat virtual però això no ha canviat el fet de que jo quan estic a casa m’avorreixo escoltant música clàssica. En resum jo li posava un 8 / 10 ja que va ser impressionant però només durant aquell moment, doncs la música segueix sense agradar-me.

CAMILA

Ayer cuando fuimos al Caixa fórum no tenia muchas expectativas  que me fuese a gustar “Symphony” , llegué pensando que iba a ser aburrido y creo que todo el mundo pensó lo mismo que yo. Cuando llegamos, empezamos a hacer las actividades fuera, antes de hacer las de dentro, y a mi me parecieron un poco aburridas, luego cuando ya entramos para ver la película y a utilizar las gafas de realidad virtual sí que me gusto mucho. La película de los 3 músicos me gustó mucho por el ambiente y por que relajaba mucho todos los sonidos que salieron, y la música que sonaba y que tocaban los músicos también me gusto mucho. Luego cuando entramos a la sala donde estaban las gafas de realidad virtual yo estaba muy ilusionada por que nunca había usado unas, y cuando empezamos a ver “Symphony” me quedé alucinada por lo bien que estaba hecho y por que parecía que estabas ahí de verdad con todos los músicos y las animaciones, y había momentos que hasta te daba vértigo por que parecía que volabas, a mi me encantó y creo que es una experiencia que se tiene que vivir una vez en la vida por lo menos y a mi me encantaría volver a ir.

JULIANA

Esta excursión me ha parecido muy interesante, por el hecho de haber aprendido mucho más de lo que sabía sobre la música clásica. Me encantó la sala con sonido envolvente porque me hacía sentir en todos los lugares que mostraban en la pantalla (la playa, estación de tren, conciertos, etc). Y en la realidad virtual fue impresionante la sincronización de la melodía con el vídeo, además de haber vivido la orquesta en primera persona y lo que sucede en el interior de un instrumento cuando está siendo tocado, en concreto, el violín y la trompeta. He podido notar que el director que aparecía en la realidad virtual tenía un gran talento y sentía una gran pasión por su trabajo, por la forma en la que dirigía la orquesta y habla de la música. Una experiencia única.

ALBA

L’excursió d’ahir em va agradar molt, ja que mai hi havia provat les ulleres de realitat virtual. La meva part preferia va ser la realitat virtual, ja que senties que flotaves, també em va agradar molt quan semblava que eres part d’una orquestra, ja que et transmetia l’emoció dels altres músics. El que no em va agradar tant va ser quan vam fer una activitat amb l’iPad, consistien en esbrinar quins sons eren els que estaves escoltant, també hi havia una altra activitat en la qual havies que dibuixar el so que escoltessis. L’última activitat que vam fer va ser veure un vídeo que estava relacionat amb l’activitat de la realitat virtual, en el vídeo es podia veure com 3 músics, que després apareixerien en l’orquestra, sortien tocant i com anaven cap a Barcelona per fer la simfonia.
En general l’experiència em va agradar molt.

LEYRE

Me ha parecido una experiencia especial y alucinante, aunque pensaba que no me iba a gustar ya que yo no escucho música clásica. Pero está muy, pero que muy bien hecha la mini película que nos pusieron al comienzo, con unos sonidos espectaculares y hubo un momento en el que yo cerré los ojos con el sonido de las olas del mar y me sentí muy relajada. Seguidamente, cuando fuimos a la sala donde nos teníamos que poner las gafas de realidad virtual, pensaba que me iba a marear o algo parecido, pero al contrario. Era tan realista todo lo que se veía a través de ellas, que me quedé bastante sorprendida. Hubo un momento que salían como fuegos artificiales y yo misma me pensaba que estaba allí sentada viéndolos. La verdad es que tengo claro que volveré a Caixa Fórum con mi familia o amigos.

BERTA

La experiència d’ahir va ser molt divertida. Jo anava amb una idea al cap sobre com seria aquesta experiència, però va resultar ser millor de com ho havia imaginat. No sóc una persona que escolta música clàssica, tot i que és un gènere que m’agrada, no l’escolto freqüentment. Però ahir me’n vaig adonar de que és molt agradable i divertit. Trobo que és un estil molt elegant i delicat, però que val molt la pena escoltar, almenys una vegada a la vida. Va ser una estona molt especial, el vídeo que ens van passar era molt xulo, i les ulleres de realitat virtual feien que l’experiència fos encara millor. Al portar cascos que insonoritzaven tot el soroll exterior, la vivència va ser molt evolvent i especial.

CÈLIA

La sortida d’ahir al Caixa Fòrum va ser increïble, m’ho vaig passar realment bé , el primer vídeo em va hipnotitzar, el soroll de les ones del mar em transmetia molta tranquil·litat i serenitat, em va impactar molt la qualitat del so de la sala, sentia que tenia el mar just davant. El fet de que el soroll de les vies del tren en transformessin en musica o de que els diferents sons que es reproduïen a la hora de fer sons amb la naturalesa era realment satisfactori, i tant la qualitat de la imatge com la edició de d’aquesta era excel·lent. L’altra sala em va agradar encara mes, en el moment en el que van començar a elevar-se les peces del violí sentia que jo també estava volant, fins al punt de sentir vertigen. Quan apareixia aquell univers paral·lel sentia que estava dins d’un somni, era màgic, vaig desconnectar totalment del món real. Va ser una experiència realment encantadora, va ser la oportunitat perfecta de poder connectar una mica mes amb la musica clàssica, la qual ara mateix esta molt infravalorada.

JOAN

El dia de ayer me lo pasé bien, me dio mucha pereza tener que ir andando pero por lo demás fue divertido. Las gafas virtales me gustaron y estar con mis amigos también, lo que menos me gustó fue tener que esperar pero que se le va a hacer, era lo que tocaba, después valió la pena tener que esperar porque me lo pasé bien.
Cuando estaba con las gafas pensaba que se habían roto porque se me puso de color azul y no veía nada pero por lo demás todo fue perfecto, una experiencia muy buena. Luego la vuelta también me gustó aunque fuimos un poco más desordenados de lo normal pero fue un día estupendo.