Endavant, sempre endavant!

//3r de l’ESO fabrica estructures de paper.

3r de l’ESO fabrica estructures de paper.

Per tal d’estudiar els fonaments estructurals, les propietats dels materials i el disseny a escala de petits objectes, a l’assignatura de Tecnologia hem fet un petit projecte de construcció d’estructures de paper.

Després d’una sessió teòrica sobre conceptes claus estructurals com ara el comportament a compressió, o les formes estructurals més habituals en la natura, els alumnes han dissenyat, i posteriorment construït estructures en malla triangular de tubs de paper.

Han comprovat la resistència del material paper treballant a diferents esforços, i han arribat a la conclusió que el millor disseny estructural, respon precisament portant la major part dels elements possibles a una posició on el seu comportament sigui a compressió, i en forma triangular.

Així doncs i després d’alguna sessió intensa de construcció de les seves estructures, arribem a un punt final. La prova de càrrega.

Estudiem el comportament de les diverses barres, comprovem la resistència, i calculem cadascuna de les barres a quants Kg s’ha vist sotmesa. Plantegem possibles modificacions a les estructures.

Les estructures s’han comportat segons les previsions, i amb una prova de càrrega disposant els pesos de manera regular i centrada, les estructures han sigut capaces de suportar més de 150kg, aguantant (com s’observa en les fotografies) al professor d’Història, el Rubén, o dos dels alumnes de la classe.

Els fonamens estructurals apresos en la pràctica i vivència, els posarem en pràctica en el segon mòdul d’aprenentatge d’estructures i materials.

Els alumnes han de portar uns quants paquets d’espaguetis …. continuarà!

Treballs de Tecnologia a la recerca de límits!

2018-04-18T11:21:24+00:00 18 abril 2018|Secundària|

About the Author:

Translate