Pray&Play és un nou projecte pastoral amb el que es treballen a tots els nivells educatius, els valors cristians, l ‘interiorització, els temps litúrgics, i l’Evangeli mitjançant les narracions i el diorames de figures clicks.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Carme Sallés i Barangueras, Carmeta, va néixer a Vic el 9 d’abril de 1848, en el primer pis d’un edifici de la plaça de Santa Clara.

Vic era i és una ciutat important per la seva industria tèxtil i per les seves explotacions de bestiar. A la plaça de l’Ajuntament sempre s’han fet importants fires com la del bestiar, la del ram i cada dissabte el mercat. A Carmeta li agradava anar a comprar amb la mare o amb la seva mainadera Petronil.la.

Els seus pares es deien Josep i Francesca. El seu pare tenia un  taller de roba i passamaneria amb telers. Des de petita anaven a l’Església del Carme, al costat de casa seva, i allà pregaven a la Verge.

Carmeta era la segona de 9 germans amb els quals jugava, els hi explicava contes i a l’hivern, si nevava sortien al carrer a fer un ninot de neu.

El negoci comença a no anar bé així que Josep Sallés i la seva família marxen a Manresa. Carmeta i els seus germans van a l’escola de la Companyia de Maria i allà comencen a celebrar la festa de la Nena Maria.

Carmeta rep la Primera Comunió a la Seu de Manresa vestida de color blanc i blau.

Seguint la tradició catalana de l’època tota la família puja a Montserrat.

Carmeta farà oració davant la Moreneta i sentirà que Déu vol que es faci religiosa i dediqui la seva vida a Ell.

Carme coneixia un noi amb el que els seus pares volien que es casés i a vegades anaven a passejar pel pont que creua el riu Cardener.

Però ella a qui realment estimava era a Déu.

Així que, aconsellada per un sacerdot, va prendre la decisió de marxar a Barcelona, al convent de les Adoratrius de Gràcia.

Carmen volia que les nenes i noies poguessin rebre una educació religiosa i cultural. Donava classes a les nenes i per la tarda a dones treballadores.

Era feliç però sentia que no era la missió que Déu volia per a ella.

Entra a la congregació de les Dominiques que es dedicaven a l’Ensenyança. Volia que tant les nenes com les dones rebessin una formació integral. Als 30 anys serà directora de l’escola de Barcelona.

Van arribar els problemes per que no va agradar que M. Carmen donés tanta importància a la dona ja que en aquella societat no era I desprès de pregar va decidir que Déu volia altre cosa per a ella. I juntament amb M. Remedios Pujals, M. Candelaria Boleda i M. Emilia Horta deixen la congregació.

Carmen demanarà ajuda a la Verge del Bon Consell. I els hi diu a les tres companyes que han d’anar a Burgos.

Entren a la ciutat per l’Arc de Santa Maria.  Les agulles de la Catedral els dona la benvinguda. Allà fa oració davant del Crist de la Catedral.

L’arquebisbe de Burgos l’ajudarà i el 7 de desembre de 1892 M. Carmen fundarà la congregació de les Concepcionistes.

Van començar en un pis en el carrer Santander i el primer que van comprar va ser una imatge de la Immaculada.

Carmen volia que les nenes i noies tinguessin una bona formació.

Abans de morir el 25 de juliol de 1911 ja havia obert  diferents escoles a Espanya i estava preparant portar la presencia Concepcionista a Brasil i Japó.

Santa Carmen Sallés va ser canonitzada el 21 d’octubre de 2012 a Roma pel Papa Benet XVI.

La Família Concepcionista es present a 16 països: Espanya,  Itàlia, Corea, Japó, Filipines, Indonesia, Estats Units, Veneçuela, Brasil, República Dominicana, Mèxic, Guinea, República del Congo,  República Democràtica del Congo, Camerun, Índia, seguint el missatge de Carmeta: “Endavant, sempre endavant, Déu proveirà”