Divendres 17, l’Equip Rizoma va proposar una activitat pels alumnes de 1r de batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials, consistent en una experiència filosòfica a partir de la fotografia i l’escultura.

Aprofitant l’exposició temporal de la Fundació Miró, “El sentit de l’escultura”, vam elaborar una ruta fotogràfica, cultural i històrica per la muntanya de Montjuïc , on els alumnes/as van recrear, amb total llibertat creativa, el seu punt de vista sobre l’art escultòric. L’experiència va fomentar el debat i va donar tota mena de respostes fotogràfiques sobre l’espai, l’objecte i l’ escena on l’artista pot  mirar col·lectivament des de fora al grup (paisatge, figures) , o pot mirar-se a sí mateix a nivell individual (retrat). A més, es va llegir un text de Descartes per atiar la reflexió entre els alumnes sobre la matèria i els sentits utilitzant un tros de cera per motivar un apropament a l’argument racionalista. D’aquesta manera es volia plantejar el dilema si els humans entenem mitjançant els sentits o a través del coneixement.

En conclusió, una jornada envoltada de preguntes, natura i cultura per estendre l’objectiu “rizomàtic”: saber, aprendre i valorar l’essència artística.